Dacă sunteţi în căutarea de cel mai bun espressor automat ați ajuns la locul potrivit. Întâmplarea face că sunt gata și dispus să împărtăşesc tot ce am învăţat în urma anilor de recenzii! Acestea fiind spuse, aparatele vin și pleacă, așa că am decis să dau acestui ghid o actualizare foarte necesară.
Vă voi prezenta cele mai bune alegeri ale mele într-o serie de categorii și intervale de preţ, înainte de a discuta despre cum sunt proiectate aceste aparate și cum funcţionează. În plus, vom intra în detalii despre curățarea unui aparat de cafea complet automat şi voi adăuga chiar câteva sfaturi pe care nu le veți găsi în niciun manual de utilizare. Sunteți gata? Să trecem la treabă!
Cel mai bun espressor automat 2024
Am alcătuit un top 8 cele mai bune espressoare automate de cafea. Apasă pe „Review” dacă dorești să afli avantajele, dezavantajele, caracteristicile și informațiile detaliate despre espressorul care iti place. Iar dacă, mai ai nevoie de informații generale, și de întreținerea unui espressor automat am compus un ghid destul de detaliat.
Ia o ceașcă de cafea și să alegem espressorul dorit!
Cel Mai Bun Espressor Automat
Espressor automat Philips Seria 4300
- Preț bun
- Espresso de calitate
- Interfață de utilizare ușoară
Cel mai performant espressor automat
Espressor automat Jura Z10
- Construcție de înaltă calitate
- Râșniță foarte silențioasă
- Face cafea rece
Cea mai bună achiziție de buget
Espressor automat Krups Espresseria
- Design compact
- Interfață de utilizator extraordinară
- Espresso și spumă de lapte excelente
Cel Mai Bun Espressor Automat de Gamă Medie
Espressor automat De’Longhi Magnifica
- Design compact
- Versatil și intuitiv
- Sistem automat de lapte LatteCrema
Cel Mai Bun pentru Cafea si Espresso
Espressor automat Melitta Solo
- Râșniță silențioasă și eficientă
- Arată uimitor
- Mașină incredibil de versatilă
Cel mai simplu de folosit
Espressor automat Saeco Lirika One Touch Cappuccino
- Valoare mare pentru bani
- Ușor de utilizat
- Funcționare silențioasă
Raport calitate-preț bun
Espressor automat Miele CM 6160
- Interfață de utilizator extraordinară
- Espresso și spumă de lapte excelente
- Design compact
Cel Mai Bun Espressor Automat Profesional
Espressor automat Jura S8 Professional Aroma Piano
- Design impresionant
- Două râșnițe electronice
- Numeroase setări reglabile
Oferte si promotii espressoare automate
De multe ori se intampla ca pretul produselor sa varieze in functie de magazinul in care sunt vandute, posibile discount-uri, promotii la unele articole si asa mai departe. De asta va recomand sa investigati pretul in alte magazine poate asa economisiti sau gasiti un produs care va place mai mult decat cele pe care le-am recomandat. Mai jos aveti link-urile pentru categoria de espressoare automate.
Cel mai bun espressor automat – review
Espressor automat Philips Seria 4300
Cel mai bun espressor automat
- Espresso excelent
- Spumă de lapte densă și cremoasă
- Râșniță de ceramică
- Ușor de curățat
- Puțin zgomotos
Sistemul de lapte LatteGo constă într-o carafă de lapte detașabilă, care este foarte ușor de curățat, deoarece se desface pentru a fi clătită. În plus, laptele aburit și spuma pe care o produce este groasă și ușoară.
În timp ce acest lucru ar putea fi excelent pentru un latte macchiato, ar putea fi un pic prea intens pentru un cappuccino. Totuși, așa cum am spus, la acest preț nu mă voi plânge.
Aparatul face foarte bine espresso, ristretto, cafea și americano, toate acestea putând fi selectate prin intermediul ecranului TFT cu butoane. În plus, Philips are trei rețete de băuturi cu lapte din care poți alege: café au lait, cappuccino și, bineînțeles, clasicul latte macchiato.
Dacă nu aveți chef să folosiți cafea boabe întregi, există un dozator bypass de cafea. În acest fel puteți folosi acea cafea decofeinizată măcinată pe care ați luat-o anul trecut pentru oaspeți. Nu vă faceți griji, secretul dvs. este în siguranță cu mine!
Majoritatea cefelelor pot fi personalizate, de la setarea măcinării până la temperatura cafelei. Acesta este principalul motiv pentru care puteți obține un espresso atât de bun cu acest aparat. Ca să nu mai spun că Philips 4300 are și două profiluri de utilizator și un profil de invitat pentru salvarea băuturilor personalizate.
De asemenea, curățarea este floare la ureche. Majoritatea pieselor pot fi spălate în mașina de spălat vase, deși vă recomand totuși să le spălați manual. La urma urmei, nimeni nu dorește reziduuri de mașină de spălat vase sau urme pe componentele aparatului.
În cele din urmă, veți fi bucuroși să aflați că filtrul AquaClean inclus ajută la prelungirea timpului dintre operațiunile de decalcifiere. Mai mult, detartrarea este un program ghidat pe mașină, așa că știți că o veți face corect.
Espressor automat Jura Z10
Succes total cu inovații excelente
- Design de foarte bună calitate
- Râșniță electronică mult mai silențioasă
- Complet controlabil electronic
- Cafea caldă și rece
- Espresso și spumă de lapte excelente
- Nu este inclus niciun recipient pentru lapte
La lansarea sa în 2021, Jura Z10 a redefinit instantaneu ceea ce ar putea fi o mașină de espresso complet automată. Așa cum te-ai aștepta de la un aparat de cafea Jura, Z10 este superb la vedere și ar ridica serios estetica oricărei bucătării.
Cu toate acestea, această mașină este departe de a fi doar o față frumoasă. Nu numai că acest măcinător este super silențios, dar poate fi setat să se adapteze electronic în funcție de băutura care se prepară.
Z10 este echipat cu o serie de alte caracteristici, inclusiv Pulse Extraction Process (P.E.P.) și tehnologia de preparare 3D Brewing. Această din urmă caracteristică se presupune că permite apei să curgă uniform pe mai multe niveluri pentru o extracție mai uniformă.
În afară de prepararea unui espresso sublim și a unei spume de lapte cu textură rafinată, Z10 produce și o cafea rece destul de uimitoare. Datorită procesului de extracție la rece de la Jura, espresso poate fi preparat la temperaturi mai scăzute, rezultând un crossover cremos și delicios de preparare la rece.
Espressor automat Krups Espresseria
Cea mai bună achiziție de buget
- Dimensiunea redusă este ideală pentru bucătăriile mici
- Este economic
- Spuma de lapte poate fi făcută după bunul plac cu ajutorul tubului de abur
- Are o mulțime de opțiuni de configurare
- Este un pic cam șubred
După ce am achiziționat recent espressorul automat Krups Espresseria Automatic EA8108, pot spune cu încredere că este un schimbător de joc pentru orice iubitor de cafea. Designul elegant se integrează perfect în bucătăria mea, iar dimensiunile sale compacte sunt un bonus pentru utilizatorii preocupați de spațiu. Configurarea a fost floare la ureche, iar eu am fost impresionat de gama de funcții pe care le oferă.
EA8108 se mândrește cu specificații impresionante, inclusiv cu un sistem de încălzire puternic de 1450W cu bloc termic, care asigură o încălzire rapidă și o temperatură de preparare constantă. Cu setări reglabile, utilizatorii își pot personaliza cafeaua la perfecție, fie că preferă un espresso puternic sau un cappuccino cremos.
Durabilitatea este o caracteristică cheie a modelului. Materialele de înaltă calitate și construcția solidă îmi dau încredere că acest aparat va rezista mulți ani de acum încolo. În plus, tava de picurare și rezervorul de apă detașabile fac ca întreținerea să fie foarte ușoară, ceea ce contribuie la longevitatea sa.
Tehnologia din spatele modelului este de top. Interfața sa intuitivă face ca operarea să fie simplă, iar sistemul de preparare automată a cafelei elimină orice fel de presupunere în ceea ce privește prepararea unei cești de cafea perfecta. În general, este o necesitate pentru oricine care apreciază cafeaua de calitate cu confort.
Espressor automat De’Longhi Magnifica Start
Model low-end cu îmbunătățiri bine gândite
- Foarte ușor de utilizat
- Espresso și cafea intensă
- Spumă automată
- Destul de compact
- Mașină de măcinat zgomotoasă
Espressorul automat De’Longhi Magnifica oferă un control fără egal asupra experienței dvs. de cafea. Cu setări reglabile ale intensității, cantității și temperaturii, puteți adapta fiecare ceașcă la preferințele dvs. exacte. Cadranul mare de pe aparat vă permite să setați cu ușurință intensitatea, asigurându-vă că vă începeți ziua cu un espresso robust și că vă relaxați seara cu o cafea mai blândă.
Pentru cei cărora le place cafeaua decofeinizată, compartimentul separat pentru cafeaua măcinată face ca prepararea unei cești să fie simplă și convenabilă. Aveți poftă de o specialitate pe bază de lapte, cum ar fi un cappuccino sau latte macchiato? Bagheta cu aburi spumează laptele la perfecție, permițându-vă să creați acasă băuturi de calitate de barista.
În plus, aparatul servește și ca distribuitor de apă caldă, perfect pentru prepararea ceaiului sau a altor băuturi calde.
Întreținerea este floare la ureche cu Magnifica. Aparatul vă notifică când este timpul pentru curățare, asigurând performanțe optime și longevitate. Cu versatilitatea, comoditatea și opțiunile sale personalizabile, acest aparat de cafea De’Longhi este o necesitate pentru orice pasionat de cafea care dorește să își îmbunătățească experiența de preparare a cafelei acasă.
Espressor automat Melitta Solo
Limitat la cafea și espresso – dar totuși bun
- Compact, ușor și intuitiv
- Posibilități bune de reglare
- Cafea și espresso bune
- Curățare ușoară
- Raport bun între preț și performanță
- Tava de picurare se umple foarte repede
- Rezervor de apă puțin cam șubred
Acest espressor automat Melitta Solo are un design foarte îngust (20 cm) ceea îl face câștigător în economisirea spațiului. Dar atractivitatea sa merge dincolo de aspect – este echipat cu un sistem de extracție a aromelor, care asigură o preîncălzire perfectă pentru rezultate excepționale de cafea. Cu controlul automat al cantității de măcinare, aveți garanția unei savurări perfecte și constante a cafelei de fiecare dată.
Alegeți dintre trei setări pentru intensitatea cafelei și trei setări ale măcinătorului, toate gestionate de o râșniță conică din oțel. Preia controlul experienței de preparare cu opțiunile de temperatură de preparare programabile (87°C / 90°C / 93°C) afișate prin simboluri LED roșii.
Pentru mai multă comoditate, există o tavă pentru preîncălzirea ceștilor, în timp ce unitatea de preparare poate fi detașată cu ușurință din lateral pentru o curățare igienică. Programele automate de curățare, decalcifiere și clătire simplifică întreținerea, completate de elemente cromate și o tavă de scurgere din oțel inoxidabil pentru durabilitate și stil.
Cu un rezervor de apă detașabil prevăzut cu monitorizare automată a nivelului de apă și compatibilitate cu filtrele de apă, acest aparat este conceput pentru un confort maxim. Alimentat de o putere de vârf de 1.400W, este o mașină puternică atât din punct de vedere al performanței, cât și al esteticii.
Espressor automat Saeco Lirika One Touch Cappuccino
Limitat la cafea și espresso – dar totuși bun
- Face o cafea excelentă și alte specialități de cafea
- 2 cești de cafea simultan
- Dozator de apă caldă (fără abur)
- Circuit unic
- Lame ceramice
- Îi lipsește un pic mai multă opțiune de reglare pentru tăria sau mărimea cafelei
- Butoanele pot fi mai greu de apăsat
Espressorul automat Saeco Lirika One Touch Cappuccino este adaptat pentru birourile mici, având capacități interne îmbunătățite: un rezervor de apă de 2,5 litri, un recipient pentru boabe de 500 de grame și un recipient pentru zaț pentru până la 15 porții. Versatilitatea sa strălucește, deoarece nu numai că oferă espresso și cafea neagră prin simpla apăsare a unui buton, ci și prepară fără efort băuturi populare pe bază de lapte, cum ar fi cappuccino și latte macchiato.
Bucurați-vă de flexibilitatea de a regla dimensiunea porției, puterea cafelei și temperatura pe trei niveluri. Reglați fin gustul cafelei selectând din 5 niveluri de măcinare.
Echipat cu o râșniță ceramică silențioasă, garantează o aromă optimă a cafelei fără supraîncălzire, totul în timp ce funcționează cu un zgomot minim. Afișajul intuitiv în două culori și butoanele de selectare a băuturii dispuse convenabil fac ca operarea să fie o joacă de copii pentru orice iubitor de cafea.
Întreținerea este floare la ureche cu programele automate integrate de clătire și decalcifiere. În plus, unitatea de preparare detașabilă asigură o igienă impecabilă în interiorul aparatului, asigurându-vă o experiență de cafea atât convenabilă, cât și igienică.
Espressor automat Miele CM 6160
Senzație de înaltă calitate
- Raport calitate-preț bun
- Design elegant
- Face un espresso fantastic și spumă de lapte
- Râșniță silențioasă și eficientă
- Ușor de curățat
- Nu include un recipient pentru lapte
Lansat în 2021, espressorul automat Miele CM 6160 afișează toate mărcile unui aparat de cafea automat Miele. Se întâmplă să îmi placă designul boxy, minimalist și simt că această mașină de cafea de blat ar pune în valoare orice bucătărie.
Întregul pachet este elegant și raționalizat. În partea de sus puteți accesa recipientul pentru boabe de 300 de grame, precum și un jgheab de deviere a cafelei măcinate. Îmi place în mod deosebit modul în care rezervorul de apă detașabil este integrat perfect în designul general al aparatului. În plus, capacitatea sa de 1,8 litri înseamnă că nu va trebui să alergați la chiuvetă la fiecare cinci minute.
Ceea ce este imediat evident este faptul că Miele a rămas cu afișajul DirectSensor în loc să se aventureze pe teritoriul ecranului tactil. Deși unii dintre voi ar putea crede că această interfață de utilizator Miele pare puțin învechită, eu am avut doar experiențe bune în utilizarea ei. Ecranul LCD simplu și butoanele cu senzor facilitează foarte mult navigarea prin meniuri, ceea ce este ceea ce îți dorești de la o cafetieră automată, nu-i așa?
În cazul în care vă întrebați dacă CM 6160 aduce ceva nou, mă bucur să vă spun că acest aparat este echipat cu un sistem uimitor de lapte. Asta înseamnă că vei obține spumă de lapte fierbinte și cremos de la acest aparat, precum și o țeavă dublă de lapte care se curăță singură.
Espressor Automat Jura S8 Professional
Încărcat cu caracteristici excelente
- Design și construcție de înaltă calitate
- Micro spumă reglabilă
- Proces de extracție a pulsului
- Afișaj cu ecran tactil
- Opțiune de filtrare inteligentă a apei
- Scump
Jura S8 Professional este destul de asemănător cu E8 în multe privințe. Cu toate acestea, acest aparat este mai mare, mai îndrăzneț și mai direct decât fratele său. Plus că are opțiunea de filtrare inteligentă a apei.
În trecut, se obișnuia să plătești mult mai mult pentru Jura S8, dar acum nu mai este întotdeauna așa. În funcție de culoarea pe care o alegeți, s-ar putea să găsiți o ofertă mai bună la S8 decât la E8, așa că asigurați-vă că faceți cumpărături.
Desigur, mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine, dar vorbim aici despre mașini Jura – știi că S8 va fi minunat.
Poate că cea mai izbitoare caracteristică a modelului Jura S8 este ecranul său tactil color imens. Acest lucru face ca utilizarea aparatului să fie foarte intuitivă și plăcută, din experiența mea. O altă caracteristică remarcabilă este maneta personalizabilă pentru spuma de lapte. Situată pe dozatorul de lapte, aceasta vă permite să reglați fin spuma de lapte până la perfecțiune.
Cum alegi cel mai bun espressor automat
Acum că ați aflat care sunt aparatele automate de cafea pe care le apreciez cel mai mult, este timpul pentru o mică introspecție. Puneți-vă câteva întrebări despre care sunt prioritățile dvs. și unde sunteți dispus să faceți compromisuri.
Nu a fost atât de rău, nu-i așa! Acum că ți-ai limpezit puțin mintea, este timpul pentru un curs intensiv despre factorii de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină de cafea automată.
Înainte de a merge mai departe, permiteți-mi să strivesc o dată pentru totdeauna ideea că există o mașină de cafea espresso super automată care să le domine pe toate. Adică, nu suntem în „Stăpânul inelelor”.”Cel mai bun” este relativ – în funcție de bugetul tău, de gustul tău în materie de design, de preferințele în ceea ce privește sistemul de spumare a laptelui și multe altele.
Buget
Dacă sunteți suficient de norocos pentru a considera că banii nu reprezintă un obiect atunci când căutați cea mai bună mașină de espresso super automată, nu ezitați să treceți la următoarea secțiune! Pentru restul dintre noi, simplii muritori, bugetul este probabil primul lucru de care trebuie să ținem cont.
Așa cum am menționat deja, orice espresso automat cu măcinător necesită un angajament financiar substanțial. Dacă sunteți ca mine, există întotdeauna un sentiment de căldură care vine din portofel în timp ce cardul de credit vă face încet o gaură în buzunar. Cu toate acestea, probabil că nu trebuie să vă reamintesc să încercați să trăiți în limita posibilităților dumneavoastră!
Desigur ca mai sunt si banii pe boabe de cafea și lapte. Cu toate acestea, din câte văd eu, un espressor automat poate fi o investiție excelentă care sperăm că-ti va economisi bani pe termen lung.
Design
În opinia mea, cel mai bun aparat de espresso automat este o combinație perfectă de confort, funcționalitate și design atractiv.
Bineînțeles, frumusețea este în ochii privitorului – unii oameni vor adora Jura, în timp ce alții vor prefera eleganța discretă a unui aparat de cafea Miele. Apoi, din nou, o mulțime de oameni nu vor avea prea multe griji în ambele cazuri și vor fi mulțumiți de aspectul mai utilitar al unui espressor automat DeLonghi.
Personal, prefer întotdeauna carcasa din oțel inoxidabil. Cu toate acestea, dacă aveți un buget limitat, probabil că va trebui să vă mulțumiți cu o abundență de plastic. Acestea fiind spuse, există și excepții, inclusiv Krups Espresseria, remarcabil de accesibil.
Sistemul de spumare a laptelui
Unul dintre factorii care fac ca aparatele de espresso automate să fie atât de atrăgătoare este capacitatea de a crea specialități de cafenea prin simpla apăsare a unui buton. Dacă acesta este cazul tău, caută un aparat cu sistem automat de lapte.
Un spumant automat poate implica țevi care se află într-un recipient extern pentru lapte, în timp ce unele dispun de o carafă de lapte complet integrată. Oricum ar fi, factorul de comoditate implicat nu poate fi negat. Acestea fiind spuse, un spumant de lapte automat trebuie curățat temeinic după fiecare utilizare, ceea ce poate deveni destul de plictisitor.
Alternativa este o baghetă manuală cu aburi, care nu numai că vă oferă mai mult control asupra texturii laptelui, dar este și mult mai ușor de curățat. Desigur, un aparat cu baghetă manuală cu aburi înseamnă că va trebui să depuneți mai multă muncă. De asemenea, îți va lua ceva timp să te obișnuiești să prepari laptele la aburi manual. Totuși, din experiența mea, spumarea laptelui de unul singur poate fi distractivă și plină de satisfacții!
Cum să calibrați fiecare component a espressorului automat
Acum că ți-am deschis apetitul, hai să vedem cum să profiți la maximum de aparatul tău de espresso automat.
Chiar dacă aproape că este de la sine înțeles, o voi spune oricum: în cazul unor aparate foarte automatizate ca acestea, calitatea componentelor nu numai că va determina durata de viață și valoarea aparatului, dar și calitatea a ceea ce veți obține în ceașcă.
Cealaltă jumătate a ecuației este reprezentată de setări. În caz contrar, nu faceți decât să introduceți boabe, apă și lapte și să sperați că va fi bine.
Din acest motiv, vă voi ghida prin procedura de apelare a aparatului dumneavoastră. În același timp, voi introduce informații importante despre componentele în cauză.
Înainte de a intra în subiect, am alcătuit o listă de lucruri indispensabile pe baza experiențelor mele de revizuire. La urma urmei, mașinile de espresso complet automate sunt despre comoditate cu C mare. Aceste lucruri contribuie mult la atingerea acestui obiectiv, așa că încercați să vă asigurați că modelul ales de dvs. bifează cât mai multe dintre aceste lucruri:
- Folosiți o tavă de picurare de dimensiuni mari pentru a evita deranjul golirii frecvente și pentru a evita ca mașina să intre în grevă atunci când este plină.
- Același lucru este valabil și pentru recipientul de colectare a zațului.
- Căutați o gură de scurgere a cafelei reglabilă, care să ajungă la o înălțime maximă de aproximativ 14 centimetri. În acest fel, veți avea suficient spațiu pentru ca paharele de latte macchiato și cănile de călătorie să încapă dedesubt.
- Căutați un rezervor de apă și un buncăr pentru boabe care să nu fie nici prea mari, nici prea mici și acoperite cu capace opace. Asta va descuraja creșterea algelor în rezervorul de apă și vă va proteja prețioasele boabe de radiațiile UV.
- Optați pentru o mașină de măcinat care poate fi reglată cu ușurință fără a folosi o unealtă – mai multe despre acest lucru mai jos.
- Căutați o tavă pentru cești încălzită în mod activ, deoarece ceștile calde înseamnă cafea caldă.
Utilizarea apei potrivite
O pauză de cafea fără apă vă lasă, ei bine, să ronțăiți boabe amare. Și, din moment ce nu este chiar ceea ce căutăm, nimeni nu va contesta faptul că apa este esențială pentru prepararea cafelei.
Având în vedere că este o afacere destul de importantă, merită să conducem acasă câteva puncte legate de modul în care apa poate avea un impact asupra aromei cafelei și poate determina durata de viață a aparatului dvs.
Este evident atunci când o spui cu voce tare, dar prospețimea contează. Nu folosiți boabe vechi și învechite, așa că de ce să folosiți apă veche și învechită? Ca să nu mai vorbim de faptul că nu este bine să lăsați apa să stagneze în rezervor.
Pe măsură ce apa proaspătă părăsește robinetul sau filtrul, se amestecă cu oxigenul, iar bulele rezultate sunt esențiale pentru o cafea bună.
Ca să fie clar: un filtru – fie că este încorporat în aparatul dvs. nu va transforma apa într-un lichid magic, mai potrivit pentru prepararea cafelei. Funcția principală a unui filtru de apă este de a prelungi intervalele dintre operațiunile de decalcifiere a aparatului dumneavoastră. Voi aborda acest aspect mai în detaliu atunci când voi aborda curățarea.
Un hack de prospețime mult mai bun este dimensiunea rezervorului.
Deci, în acest sens, cu excepția cazului în care aveți un birou plin de oameni cu ochii încețoșați pe care trebuie să-i cofeinați, mai mare nu este mai bine. Rezervoarele de apă foarte mari doar te tentează să le umpli și să uiți. Cu unul mic, nu te poți abține să nu-l reumpli frecvent – astfel încât prospețimea este garantată.
Vorbind despre volumele de apă, este aproape de la sine înțeles că cantitatea afectează tăria infuziei tale. De fapt, acesta este unul dintre motivele mele de supărare. Un espresso corect ar trebui să aibă o capacitate de aproximativ 30 ml. Cu toate acestea, majoritatea mașinilor de espresso super automate livrează aproximativ 38 ml în ceștile de espresso. De ce? Mă depășește.
Cel puțin modelele mai scumpe vă permit să reglați acest lucru – și, ca să fiu sincer, este unul dintre primele lucruri pe care le verific atunci când trag o lovitură pe un aparat nou.
Inevitabil, totuși, ajung să reduc volumul. Nu lăsați să vă încurce nici faptul că este denumit oarecum confuz „mărimea paharului”.
Celălalt parametru al apei cu care trebuie să vă jucați este temperatura, ceea ce ne duce la următorul set de componente și setări ale mașinii de espresso super automate.
Setările potrivite ale măcinătorului și puterea cafelei
S-a vorbit deja destul de mult despre măcinătoare în secțiunile de produse, și pe bună dreptate. Această componentă și calibrarea sa corectă definesc mai mult sau mai puțin calitatea extracției și profilul de aromă rezultat în ceașca dumneavoastră.
Ca regulă generală, cu cât măcinați mai fin, cu atât mai autentic va fi espresso-ul dumneavoastră. Acestea fiind spuse, diferențele dintre diversele incremente ale polizoarelor și cât de ușor este să le reglați sunt uriașe. În cel mai rău caz, primești un polizor pe care nu îl poți regla deloc.
În cel mai bun caz, veți obține un polizor fără trepte (reglabil la infinit). Și, deoarece acestea sunt de obicei apanajul aparatelor foarte scumpe, căutați unul cu cât mai multe setări de măcinare, atât cât vă puteți permite. Un buton sau un cadran de reglare ușor de utilizat este, de asemenea, vital. Sincer, Saeco, nimeni nu vrea să se joace cu o cheie hexagonală. Ugh.
- Țineți cont de aceste puncte atunci când căutați o mașină:
- Doriți o măcinare uniformă pentru a asigura o extracție uniformă.
- Moara încorporată este în mare măsură responsabilă pentru cât de zgomotoasă este o mașină.
Fiind partea care vede cea mai mare uzură, polizorul este, de obicei, primul lucru care se strică. Așadar, obțineți cea mai bună calitate pe care o puteți.
Măcinătoarele din mașinile de espresso automate sunt speculate și clasificate în funcție de două caracteristici: materialul și tipul de mecanism.
În ceea ce privește materialele, vorbim fie de ceramică, fie de oțel inoxidabil, în timp ce mecanismele se împart în burghie conice sau plate. În ambele cazuri, nu există un pariu clar cel mai bun – fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale.
De asemenea, nu sunt convins de afirmațiile conform cărora ceramica durează mai mult. Părerea mea este că oțelul inoxidabil este mai rezistent, deși singurul avantaj clar al ceramicii este că nu trebuie să vă faceți niciodată griji cu privire la rugină. Hei, nu mă contrazic.
Concluzia: nu vă lăsați prea mult prins de material. Polizorul și calitatea construcției sunt, fără îndoială, mai importante.
În continuare, să demontăm mecanismele. Am adăugat polizoarele cu lamă în tabel de dragul comparației, dar nu mergeți acolo. Serios, nu mergeți. Aceste ieftine nu fac decât să-ți toace boabele de cafea până la uitare.
Vei observa că micile super automate, cum ar fi Espressione Concierge, tind să aibă măcinătoare cu burlane conice, deoarece mecanismul este mai compact.
Pe de altă parte, mecanismele cu brizură plată sunt mai mari, deoarece inelele suprapuse ocupă mai mult spațiu decât designul conic imbricate. În plus, supradimensionarea bavurilor are avantajul nu numai de a reduce timpul de măcinare, ci și de a îmbunătăți aroma. De ce? Căldura nu se poate acumula și nu poate compromite aroma delicată a boabelor.
În loc să te obsedeze ce material sau ce tip de mecanism are aparatul tău de espresso super automat, redirecționează-ți energia pentru a avea grijă de măcinătorul tău. Îngrijirea regulată previne defecțiunile și defectele, așa că nu uitați să:
- Reglați corect mașina de măcinat – în timp ce aceasta funcționează.
- Dezasamblați regulat mașina de tocat pentru a-i face o curățare temeinică. Nu este atât de greu. Jură cu degetul mic.
- Fiți atenți la pietricele sau alte resturi care pot distruge mașina de tocat.
Primul punct este un adevărat moment al adevărului pentru o mașină în ansamblu. Se va sufoca literalmente cu cele mai fin zațul pe care le poate produce mașina de măcinat, sau presiunea pompei și unitatea de preparare vor veni la petrecere?
Nu uitați că, cu cât este mai fin zațul, cu atât mai multă presiune este necesară pentru a forța apa să treacă prin puc. În plus, cu atât mai mare este riscul ca particulele fine să blocheze piesele înainte ca extracția să înceapă.
Desigur, mărimea măcinatului nu este singurul factor care afectează extracția. Este necesară o presiune mai mare pentru a conduce apa prin mai multă zaț de cafea, ceea ce duce la o aromă mai intensă.
Dozajul de cafea măcinată
Deci, pentru a păstra lucrurile simple, producătorii tind să folosească o cântar simplu pentru fasole. Mai multe pictograme de boabe înseamnă mai multă cafea măcinată în puc.
Combinarea acestor două setări – dimensiunea măcinării și doza – este importantă, mai ales că este locul unde mulți oameni greșesc. Iată un scurt rezumat pentru tine:
- Cafeaua apoasă este rezultatul trecerii prea rapide a apei prin pucioasă. Măcinarea poate fi prea grosieră și doza prea mică.
- Cafea tulbure. Măcinarea poate fi prea fină și doza prea mare.
Va trebui să vă jucați până când veți găsi punctul optim, dar un afișaj bun cu meniuri intuitive și ușor de navigat vă va face viața mult mai ușoară.
Aviz înțelept: odată ce ați făcut toate reglajele pentru a armoniza volumul de apă, textura măcinării și dozajul pentru a crea o aleluia perfectă a unui espresso, nu vă mai jucați.
La urma urmei, un espresso grozav nu este doar un lucru glorios în sine, ci este și baza pentru toate celelalte băuturi de cafea de specialitate pe care le prepară aparatul dvs. Așa că, odată ce ați reușit, nu vă mai jucați cu el. Acestea fiind spuse, dacă vă decideți să experimentați cu boabe diferite, va trebui probabil să începeți de la zero cu setările.
Espressor automat de cafea, interfata cu utilizatorul: Comenzi, ecran si aplicatie
Acum că am făcut un tur destul de amănunțit al mecanismelor interne ale aparatului dvs. de cafea espresso complet automat, să încheiem cu conexiunea exterioară la toate aceste funcționalități: interfața cu utilizatorul. La urma urmei, chiar și o mașină de cafea espresso cu milioane de opțiuni este inutilă dacă nu puteți localiza și utiliza cu ușurință toate aceste funcții.
De asemenea, aproape că este de la sine înțeles că o mașină de cafea espresso cu o singură atingere, cu preț mare, va avea comenzi mai luxoase și mai digitale. Pentru unii producători, acest lucru înseamnă să caute să integreze aparatul de cafea în bucătăria ta inteligentă prin intermediul controlului prin aplicații.
Sincer, nu pot reproșa logica producătorului. Chiar și cu cea mai șmecheră aplicație, tot trebuie să te apropii și să pui o ceașcă sub gura de scurgere. Dacă tot ești acolo, ai putea la fel de bine să programezi aparatul.
Înainte de a ne îndrepta spre gaura de iepure a aplicațiilor, totuși, să ne dăm seama ce reprezintă o interfață bună, pentru că, odată ce trece noutatea unei mașini noi, vrei doar să pui instantaneu degetele pe câteva funcții de bază.
Așa că nu trebuie să vă gândiți la ce ar putea face un buton sau o pictogramă. Derularea la nesfârșit prin meniuri – fie într-o aplicație, fie pe un ecran tactil – devine repede plictisitoare.
Deși nu este singura modalitate de a proiecta controale intuitive, butoanele de bază, fără complicații, cu siguranță păstrează lucrurile simple. Este, de asemenea, motivul pentru care nu recomand niciodată un model cu ecran în locul aceluiași aparat cu butoane. Pur și simplu nu este nevoie de un afișaj dacă comenzile sunt auto-explicative.
De asemenea, nu am nicio problemă cu butoanele care se aprind ca un brad de Crăciun – atâta timp cât toate clipiturile au un scop. De fapt, multe dintre aparatele ieftine fac o treabă excelentă în a vă ghida și a comunica clar în acest cod Morse.
Testul meu foarte simplu pentru a vedea dacă un aparat de espresso super automat primește „da” sau „nu” din partea mea pentru ușurința de operare sună astfel: dacă pot seta toți parametrii pentru a face băuturi de espresso și cafea bine echilibrate fără a fi nevoit să mă întorc la manualul de utilizare, este „degetul mare”.
Nu există nicio îndoială că aplicațiile trebuie să treacă același test. Și, având la îndemână aproape toate setările aparatului pe un smartphone sau o tabletă, acestea o fac adesea.
Sincer, nu am nimic cu aplicațiile, dar să nu ne facem iluzii – producătorii cu siguranță nu sunt. Aplicațiile vă costă cu aproximativ 1000 lei mai mult și sunt, în cele din urmă, un artificiu pentru a atrage capetele de tehnologie serioase. Așa că, din acest motiv, majoritatea modelelor cu aplicații sunt disponibile și cu comenzi standard.
Adevărata atracție, desigur, este să comandați băuturi de cafea din confortul canapelei sau al patului dumneavoastră. În plus, dacă doriți cu adevărat să testați capacitățile aparatului, să o faceți cu picioarele în sus este destul de drăguț. Pentru a vă bucura de asta la maxim, iată o listă de caracteristici care cred că ridică într-adevăr experiența aplicației:
- Selectați băuturi cu ușurință.
- Porniți aparatul (din patul dvs.).
- Accesați manualul de utilizare.
- Inițiați cu ușurință testele de duritate a apei și programele de întreținere.
- Contactați serviciul clienți.
Deoarece rareori există avantaje fără dezavantaje, fiți atenți la aceste potențiale bătăi de cap:
- Aplicațiile sunt o modalitate excelentă pentru producători de a colecta date, iar băutorii de cafea reprezintă o piață țintă profitabilă. Considerați-vă avertizat.
- Nu puteți ajusta anumiți parametri cheie, cum ar fi dimensiunea măcinării, prin intermediul aplicațiilor.
- Producătorilor le place să te facă să crezi că toate aparatele tale de bucătărie trebuie să fie de aceeași marcă și să facă parte din același ecosistem de aplicații. Sigur, nu te oprește nimeni, dar ce rost are ca aparatul tău de espresso să comunice cu aragazul?
- Poți cumpăra detergenți, accesorii și alte produse de marcă cu o singură atingere. Vă recomand să vă faceți câteva secunde pentru a verifica furnizorii terți, deoarece veți obține o ofertă mult mai bună.
Cu toate că aplicațiile te fac să te simți ca și cum era majordomilor roboți este chiar după colț, în cele din urmă, nu există nicio diferență în ceea ce privește performanța sau calitatea aparatului tău.
Cele mai bune boabe de cafea pentru espressoare automate
Ascultă, nu e treaba mea să-ți spun cum să-ți trăiești viața. Totuși, pentru că îmi pasă, aș vrea să vă dau câteva sfaturi pentru alegerea boabelor de cafea:
- Ia în considerare prepararea cafelei cu boabe de cafea proaspete, de înaltă calitate.
- Ori de câte ori este posibil, cumpărați cafea cu boabe întregi de la prăjitorii mici și independenți.
- Nu vă lăsați sedus de cafeaua ieftină, de pe piața de masă.
- Îndrăzniți să experimentați!
De regulă, prăjiturile ușor mai închise la culoare sunt cea mai bună alegere pentru mașinile automate de espresso. Totuși, dacă doriți mai multe note florale, aparatele de picurare pentru turnare fac o treabă mai bună pentru a scoate la iveală acel buchet frumos.
Vă avertizăm că boabele de espresso care sunt grozave în mașina dvs. semiautomată nu se vor preta neapărat la o mașină de espresso automată, care tinde să nu extragă suficient. Rezultatele pot fi neplăcut de acide.
Curatarea masinii de espresso automat
Igiena ar trebui să facă parte integrantă din prima zi de deținere a unui aparat de espresso super automat. Din nefericire, mulți utilizatori se apucă de curățenie doar atunci când lucrurile nu mai funcționează sau când cafeaua începe să aibă un gust neplăcut. Până atunci, este prea târziu.
Fapt: reziduurile de cafea și laptele cu aburi creează o petrecere de Petri foarte bună pentru mucegai și alți microbi. Acest lucru poate schimba gustul băuturii, ca să nu spunem altceva.
Gândiți-vă la asta. Nu ați bea un cappuccino dintr-o ceașcă care nu a fost spălată timp de o săptămână – cel puțin eu sper că nu.
Știu că mulți dintre voi se uită la programele de curățare automată și se gândesc că aceasta este soluția ușoară. Deși ar trebui neapărat să le rulați cu regularitate, acestea nu vă scapă în totalitate de răspundere.
Prima linie de apărare împotriva mucegaiului și a altor impurități este curățarea mașinii dvs. de espresso complet automate la sfârșitul fiecărei zile în care este folosită.
Iată un rezumat al rutinei mele zilnice:
- Clătiți și uscați sertarul pentru reziduuri, tava de picurare și rezervorul de apă.
- Curățați sistemul de lapte.
- Scoateți unitatea de preparare și clătiți-o sub jet de apă. Lăsați-l să se usuce peste noapte.
Sincer, este foarte simplu și durează doar câteva minute, dar poate adăuga ani la durata de viață a aparatului.
În plus, oricine care își folosește aparatul în fiecare zi ar trebui să îl curețe temeinic cel puțin o dată pe săptămână. Ca să fie clar: asta înseamnă rularea unui ciclu cu detergent, precum și ștergerea, spălarea și clătirea zilnică.
Producătorii recomandă intervale de curățare extrem de diferite. Dar cu rutina zilnică, plus o curățare în profunzime săptămânală, sunteți acoperit.
Curatarea rezervorului de boabe
Rezervoarele de boabe sunt copiii neglijați ai mașinilor de espresso automate – rareori primesc spălarea și lustruirea meritate.
Problema este că, în funcție de prăjirea și originea boabelor, acestea pot fi destul de uleioase. Mai mult, aceste uleiuri se adună apoi în rezervor și, în cele din urmă, devin râncede.
De aceea, îmi fac un punct de vedere în a vă recomanda să nu umpleți complet rezervorul. Asta dacă nu știți că acele boabe vor dispărea rapid. Există și alte avantaje în a face lucrurile în acest fel:
- Curățarea regulată a recipientului vine de la sine.
- Boabele nu vor fi supuse la atât de multă căldură.
- Trecerea de la o prăjire la alta este mai ușoară.
Odată golit, curățarea rezervorului de boabe este floare la ureche. Pur și simplu ștergeți-l cu o cârpă uscată. Și, deoarece cafeaua absoarbe parfumurile și aromele, folosirea oricărui tip de detergent chimic nu face decât să vă creeze probleme, așa că nu o faceți.
Am privit adesea cu groază cum oamenii – chiar și cei din industria restaurantelor – pulverizează tone de detergent pentru geamuri (sau mai rău!) în recipiente. Pentru mine sau pentru orice alt pasionat de cafea, acesta este un dezastru în ceașcă care stă să se întâmple.
Curatarea tavii de picurare si a recipientului de colectare a zatului de cafea
Aceasta nu este o problemă atât de mare, deoarece majoritatea aparatelor de cafea espresso automate vă avertizează atunci când sertarul pentru reziduuri și/sau tava de scurgere sunt pline. În funcție de modelul mașinii, treaba nu ar trebui să dureze deloc mult.
Din nou, eu curăț aceste piese zilnic, chiar dacă aparatul nu-mi cere acest lucru. Acum, aici, folosirea detergenților nu este o problemă. Așa că, dacă preferați asta, faceți-o.
Curatarea rezervorului de apa
Deși nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reziduurile de cafea din rezervorul de apă, există o mulțime de alte chestii neplăcute – cum ar fi algele – care iubesc apa. Odată ce totul este scârbos, nu veți avea altă opțiune decât să cumpărați unul nou.
Așa că nu există nicio scutire de curățarea acestuia. Înainte de a umple din nou rezervorul, vă recomand să îl clătiți întotdeauna cu apă caldă și să îl lăsați să se usuce. Apoi, umpleți-l cu apă proaspătă, rece de la robinet și lăsați-l să se usuce.
Din ce în ce mai multe modele vin cu un rezervor care poate merge în mașina de spălat vase. Ura pentru asta! Totuși, este bine să o clătiți manual după ce iese din mașină pentru a scăpa de orice reziduu de detergent.
Pe acest front, Miele – care este foarte serioasă în ceea ce privește fabricarea produselor sale sigure pentru mașina de spălat vase – conduce detașat.
Curatarea macinatorului
De obicei, demontarea unui măcinător este mai ușoară decât credeți. Acest lucru este valabil mai ales pentru că multe modele au un mecanism cu clic și răsucire care vă permite să le separați în componentele principale pentru curățare.
Desigur, tabletele de curățare sunt o soluție rapidă, dar acestea nu înlocuiesc curățarea manuală.
Vestea bună este că aceasta nu este o corvoadă zilnică. O dată sau de două ori pe lună este suficient pentru o utilizare intensivă de către o gospodărie medie.
Vă avertizăm însă că, dacă aveți o mâncărime de tinichigiu care vrea să vadă fiecare piesă în parte, riscați să vă anulați garanția. Disclaimer-ul din cale afară, poate fi un proces foarte satisfăcător – dacă știți ce faceți.
Decalcifierea unui espressor automat
Dacă locuiți într-un oraș – și chiar dacă nu locuiți într-un oraș – ascultați.
Apa care iese de la robinetul tău poate deteriora în timp aparatul tău de espresso super automat.
Nu, nu este o teorie a conspirației, este ceea ce se numește apă dură, adică are un conținut ridicat de minerale.
Pe scurt, atunci când încălzești apa, calciul și magneziul precipită și formează depozite. Acestea nu numai că blochează țevile, dar limitează și eficiența unui boiler și pot duce în cele din urmă la defectarea acestuia. Ca să nu mai vorbim de faptul că excesul de minerale face ca și cafeaua să aibă un gust ciudat.
Decalcifierea este cea care vă scapă de aceste depozite. Ergo, este destul de importantă. Făcând-o prea des nu va face rău, dar dacă neglijezi această treabă, te poți trezi cu un aparat stricat. Așadar, optați pentru intervale mai scurte de decalcifiere și scutiți-vă de probleme.
Folosind benzile de testare care vin cu majoritatea aparatelor sau sunând la compania de utilități vă va ajuta să vă dați seama cât de dură este apa dvs. astfel încât să puteți calibra aparatul.
Deoarece aceasta este o problemă foarte frecventă, multe mașini de espresso complet automate sunt livrate cu un filtru deja instalat sau cel puțin au opțiunea de a introduce unul.
Practic, aceste filtre funcționează la fel ca și sistemul clasic Brita, fără a fi complet integrate în aparat. Filtrul reduce duritatea apei la nivelul 1.
Deci, este un filtru cardul tău de ieșire din închisoare pentru decalcifiere? Nici pe departe. Cu sau fără filtru de apă, detartrajul este esențial. Țineți cont de acest lucru:
- Un filtru de apă nu va elimina nevoia de decalcifiere, dar va prelungi intervalele de timp între rularea programului.
- Dacă aveți deja apă moale, un filtru nu este necesar.
- Indiferent de ce spune producătorul, ar trebui totuși să o detartrați de cel puțin patru ori pe an.
Pentru o aprofundare a subiectului, citiți articolul meu despre filtrele de apă.
Decalcifierea facută corect: cum si când sa o faceti
Unul dintre primele lucruri pe care le faceți după ce ați despachetat un aparat nou – chiar și în cazul celor mai accesibile – este să setați duritatea apei. Acest lucru necesită un pic de programare precisă, astfel încât aparatul să știe că folosiți un filtru și să poată decide cât de des să vă reamintească să detartrați.
Nu găsiți programul de decalcifiere al aparatului dumneavoastră? La urma urmei, există câteva mașini (ieftine) complet automate care nu au unul. În acest caz, trebuie să vă dați seama cât de des trebuie să faceți treaba și să găsiți o modalitate de a vă reaminti. De altfel, vă recomand să detartrați cel puțin o dată pe lună.
Rețineți, de asemenea, că trebuie să înlocuiți cartușele de filtrare în mod regulat, ceea ce poate deveni rapid mult mai scump decât decalcifierea de rutină.
O voi repeta pentru că este atât de important: chiar și cu un filtru, tot trebuie să detartrați.
Sfatul meu în ceea ce privește alegerea produselor de decalcifiere este cam același ca și în cazul detergenților de curățare: respectați recomandările producătorului, mai ales în ceea ce privește tipul de produs. Cu toate acestea, nu ezitați să alegeți o marcă mai ieftină dacă, în rest, este identică.
Ungerea si lubrifierea unui espressor automat
Doriți ca aparatul dvs. de cafea espresso complet automat să fie un espressor bine uns în toate sensurile cuvântului, ceea ce înseamnă că trebuie să includeți lubrifierea ca parte a întreținerii.
Această unsoare menține șinele și balamalele mașinii dvs. de espresso în mișcare fără probleme, astfel încât mecanismele de tasare și de preparare a cafelei să funcționeze perfect.
Dacă vă curățați zilnic unitatea de preparare, ar trebui să o ungeți o dată pe lună. Și, bineînțeles, consultați manualul de utilizare pentru a afla exact ce trebuie să faceți.
Concluzie: Espressorul automat de vis va asteapta!
Dacă ați citit direct de la început, atunci felicitări pentru o treabă bine făcută! Din păcate, nu vă pot oferi un certificat sau ceva de genul acesta. Totuși, acum te poți considera un expert în mașini automate de espresso.
Bate-te pe umăr, apoi mergi mai departe și adaugă acest articol la favorite. În acest fel, puteți sări înapoi în orice secțiune dacă aveți nevoie de o reîmprospătare.
Scopul meu a fost de a vă ajuta să vă ghidați în direcția corectă în timp ce încercați să navigați pe mările super automate. Așadar, dacă acum aveți o idee mai clară despre ce mașină ar trebui să alegeți, mă voi felicita și eu!
La sfârșitul zilei, vreau doar să vă bucurați de cea mai bună cafea și spumă de lapte posibilă. Indiferent de buget sau de preferințele tale, sunt convins că ghidul meu te va ajuta să găsești cel mai bun aparat de espresso super automat pentru nevoile tale.
Intrebari frecvente despre espressor automat
Ce espressor automat face cea mai bună cafea?
Dacă sunteți în căutarea mașinii automate de cafea espresso potrivite, cu cea mai bună calitate și cele mai bune caracteristici, veți dori să achiziționați Jura Z10 sau Miele CM 7750. Cu toate acestea, dacă ceea ce te întrebi cu adevărat este care este cel mai bun pentru tine, acest lucru depinde de nevoile tale personale și de buget. Citește mai departe pentru a afla!
Poate un espressor automat să facă un espresso bun?
Mașinile de espresso super automate fac un espresso grozav, în funcție de trei lucruri: Modelul pe care îl alegeți, cât de bine reglați setările și calitatea boabelor de cafea.
Ce este un espressor complet automat?
Mașinile de espresso automate sunt mașini de cafea cu o râșniță încorporată și un sistem automat sau manual de spumare a laptelui. Poți obține espresso, cappuccino, latte și multe altele, la propriu, prin simpla apăsare a unui buton.
Care este cel mai mare dezavantaj al unui espressor automat de cafea?
În afară de faptul că veți sacrifica destul de mult control asupra rezultatului espresso-ului dumneavoastră, cel mai mare dezavantaj al acestor aparate este cantitatea de curățare implicată.
Cât rezistă un espressor automat?
Atâta timp cât țineți pasul cu curățarea și întreținerea, aș spune că vă puteți aștepta ca un aparat super automat bun să dureze cel puțin 10 ani.