Sari la conținut

Cea mai buna trotineta electrica

  • Cristian 
4.9
(46)

Trotinetele electrice au devenit o parte importantă din viața noastră și este ușor de înțeles de ce! Ele sunt atât de convenabile, făcând mult mai ușor să ajungem la serviciu, la școală sau oriunde altundeva dorim să mergem. Dar cu atât de multe opțiuni existente, care este cea mai buna trotineta electrica pentru tine?

Cea mai buna trotineta electrica

Cea mai buna trotineta electrica 2024

Am făcut acest top trotinete electrice pentru a avea o idee generală. Dar poți afla mai multe despre trotineta care-ți place cu un simplu click pe butonul „Review” și vei fi direcționat către secțiunea cu mai multe informații: avantajele, dezavantajele, caracteristicile și descrierea detaliată.

Xiaomi 4 Pro Gen2

  • Viteza maxima 25 km/h
  • Autonomie 30-60 km
  • Semnal de directie
  • Anvelope de 10 inci

Trotineta electrica AOVO M365 GO

  • Putere de 350 W
  • Viteza maxima 31 km/h
  • Autonomie 20-25 km

Trotineta electrica E TWOW S2 GT

  • Viteza maxima 46 km/h
  • Autonomie 30-45 km
  • Motor cu putere maxima de 700 W
  • Sistem de pliere rapid in 3 puncte

RCB R17

  • Viteza maxima 25-30 km/h
  • Autonomie 30 km
  • Cruise control

RYDE 500 Booster

  • Viteza maxima 40-45 km/h
  • Autonomie 45-50km
  • Putere de 500 W

Oferte si promotii la trotinete electrice

De multe ori se intampla ca pretul produselor sa varieze in functie de magazinul in care sunt vandute, posibile discount-uri, promotii la unele articole si asa mai departe. De asta va recomand sa investigati pretul in alte magazine poate asa economisiti sau gasiti un produs care va place mai mult decat cele pe care le-am recomandat. Mai jos aveti link-urile.

Cea mai buna trotineta electrica – review

Trotineta electrica Xiaomi Scooter 4 Pro (Gen 2)

  • Putere maxima de 1000 W
  • Viteza maxima de 25 km/h
  • Autonomie de 30 – 60km
  • Anvelope de 10 inci
  • Se poate plia
  • Cadru din otel carbon
  • Semnal de directie
  • Nu are Cruise Control

Electric Scooter 4 Pro (Gen 2) are un motor mai puternic decât predecesorul său, care vine cu o putere maximă de 1.000 W. Viteza maximă este 25 km/h, pentru a respecta reglementările locale, și puteți alege între trei moduri. Un alt upgrade este bateria de 468Wh, care oferă o autonomie de 60 km si 30km autonomie pe modul sport. Un afișaj în centrul ghidonului arată viteza și bateria rămasă. Alte caracteristici includ anvelope late de 10 inci, un cadru din oțel carbon, lumini și indicatoare automate. În plus, se poate plia în jumătate pentru a fi mai ușor de transportat.

Frâna cu tambur de pe roata din față și E-ABS de pe roata din spate lucrează împreună pentru a scurta distanța de frânare și a spori siguranța.

Are 3 moduri: pietonal, standard si sport.

Display trotineta electrica Xiaomi 4 Pro Gen 2

Anvelope de 10″ îmbunătățite: Suprafața anvelopei îmbunătățite este lărgită de la 54 mm la 60 mm, are o capacitate mai mare de aer și o mai bună absorbție a șocurilor. Datorită suprafeței mai mari de contact cu solul a anvelopei, aderența este îmbunătățită în mod eficient pentru înclinarea în timpul virajelor și o experiență de condus în cele din urmă mai stabilă și mai sigură.

Anvelopa trotineta electrica Xiaomi

Semnalul de direcție standard de mare intensitate certificat E-Mark se aprinde imediat după ce apăsați butonul de virare, în timp ce soneria sună pentru a alerta pietonii și vehiculele din spate.

Cadru rigid și fiabil din oțel carbon de înaltă rezistență: Fabricat din oțel carbon îngroșat de 1,5 mm, cadrul poate suporta o sarcină statică maximă de 500 kg și o sarcină dinamică maximă de 120 kg, asigurând durabilitatea și robustețea scuterului.

O alta recomandare pe care o fac este modelul din 2020, adica Xiaomi Mi Scooter Pro 2 care este mai accesibilă din punct de vedere al prețului, cu performanțe asemănătoare, dar o autonomie mai mică cu 5km, și o putere cu 100 kw, de asemenea, mai mică.

Noua trotineta electrică AOVO M365 Go este proiectată pentru călătoriile de zi cu zi în orice condiții fiind rezistentă la apă datorită certificatului IP65. Cu o autonomie de 20-25 km, șasiu impermeabil și anvelope antiperforare (solide) de 8,5″ fără tub. Este construită pentru a prelua o greutate maximă de 120 kg.
Are un motor fără perii de 350W, cu trei viteze.

Integrarea conectării la telefonul mobil prin AOVO PRO APP vă permite să urmăriți și să controlați diverse funcții ale trotinetei, cum ar fi viteza, nivelul bateriei și kilometrajul. Aplicația oferă și funcții de securitate cum ar fi o blocare a scuterului și setări pentru oprirea automată.

Este alimentată de o baterie LiFePO4 (litiu-fier-fosfat) de 36V 7,5Ah, cunoscută pentru capacitatea mare, siguranță și longevitate. Tipul ăsta de baterie oferă mai multe avantaje față de bateriile tradiționale plumb-acid sau alte baterii litiu-ion, inclusiv o mai bună eficiență de încărcare, o durată de viață mai lungă și capacitatea de a menține puterea în timpul călătoriilor lungi.

Are amortizoare față și spate electrice și frâne pe disc. Trotineta este dotată cu lumini LED ultra luminoase și reflectoare de înaltă calitate. Construcția trotinetei are o tijă și o încuietoare realizate din aliaj de aluminiu de înaltă calitate, asigurând un cadru puternic, rezistent la rugină și la uzură.

Linia GT utilizează un sistem avansat BMS (Battery Management System) care utilizează protecție dublă împotriva supraîncălzirii bateriei. Astfel, puteți sta liniștit știind că bateria se află în parametri de siguranță în orice moment. Motorul fără perii cu putere maximă 700 W care beneficiază de protecție termică.

Autonomia diferă de la un mod la altul. De exemplu, pe modul normal este undeva între 40-45 km și pe modul sport cam 30-32 km, asta fiind la o viteză de 20 km/h cu o greutate de 70kg și vânt sub 10 km/h. Totuși să ai grijă să nu te ia radarul, pentru că are o viteză maximă de 46 km/h !

În ciuda dimensiunilor mici, are o platformă lungă și stabilă cu o prindere antiderapantă, care îți permite să mergi într-o poziție sigură și confortabilă. Prinderea durabilă este fabricată din cauciuc, astfel încât poate fi curățată cu ușurință. Iar pentru un confort mai bun și o poziție dreaptă are un ghidon reglabil pentru înălțime.

Dispune de un sistem de pliere în 3 puncte și cântărește mai puțin de 13 kg, astfel încât ocupă puțin spațiu și se poate transporta ușor oriunde.

Poate fi pliată prin simpla apăsare a manetei de pliere, situată deasupra platformei trotinetei. Trotinetele E-TWOW sunt, de asemenea, printre puținele trotinete din lume care dispun de un ghidon reglabil pe înălțime și mânere pliabile. Atunci când este complet pliată, dimensiunea trotinetei este considerabil diminuată, ceea ce îți permite să o cari cu ușurință și să o depozitezi oriunde dorești, sub birou sau în portbagajul mașinii.

Ceea m-a impresionat la trotineta asta a fost tehnologia KERS din Formula 1 (E-TWOW au fost primii s-o implementeze pe trotinete). Recuperează până la 60% din energia de frânare. În plus, cu o frânare lină, fără șocuri, adaptată la comportamentul uman.

Trotineta este echipată cu suspensii față și spate, pentru a face călătoria pe străzile orașului cât mai confortabilă posibil. Desigur, poți evita gropile și drumurile accidentate pentru a maximiza durata de viață a trotinetei tale, dar trebuie să știi că poate face față condițiilor de condus nefavorabile fiind rezistentă la apă.

La baza modelului RCB R17 se află un motor fără perii de 500 W, capabil să atingă o viteză maximă de 25 km/h. Prin această putere, trotineta poate face față cu ușurință pantelor și terenurilor accidentate, fiind susținută de sistemul său avansat de suspensie dublă.

Trotineta electrica RCB R17

Trotineta este echipată cu o baterie cu litiu de 7,8Ah, care asigură o autonomie de până la 30 km cu o singură încărcare. E potrivită pentru deplasările zilnice și plimbările de agrement mai lungi. Încărcarea bateriei durează aproximativ 4-6 ore, ceea ce este destul de standard pentru trotinetele din categoria asta.

Sistem dublu de frânare care include atât frâne electronice, cât și frâne pe disc. Trotineta este dotată și cu lumini față și spate.

Prin intermediul aplicației, o poți bloca, controla modurile de viteză și controlul vitezei de croazieră, și mai poți monitoriza în timp real date precum viteza și durata de viață a bateriei.

Afisaj trotineta electrica RCB R17

Pe ghidon se află un afișaj luminos care indică viteza, modul și nivelul bateriei. Dar și butoanele pentru a semnala schimbul direcției cu LED pe mânere și spate.

O trăsătură distinctivă a RCB R17 este conexiunea prin aplicație, care îți permite să monitorizezi datele trotinetei și să ajustezi setările prin intermediul smartphone-ului. Aceasta include controlul vitezei, actualizarea bateriei și chiar un mecanism de blocare pentru o securitate mai mare.

Trotineta electrică RYDE 500 Booster are un motor puternic cu butuc de 500 W, care ajunge la viteze de 40-45 km/h, ceea ce o face potrivită pentru naveta urbană și plimbările recreative. Bateriax de 48V, 15Ah oferă o autonomie lăudabilă de 45-50 km cu o singură încărcare ceea ceste mai mult ca suficient pentru o zi lungă în trafic.

Punctul forte al RYDE 500 Booster este reprezentat de anvelopele pneumatice de 10 inci, care oferă o călătorie lină și stabilă, chiar și pe suprafețe denivelate. Sistemul dublu de frânare, care dispune atât de frâne electrice, cât și de frâne pe disc, mărește siguranța prin furnizarea unei puteri de frânare fiabile. Și mai suportă o greutate maximă de 120 kg.

Trotineta are și sisteme de suspensie față și spate, care cresc și mai mult confortul călătoriei. Afișajul digital de pe ghidon vă informează cu privire la viteză, nivelul bateriei și alți parametri esențiali, în timp ce claxonul și luminile încorporate sporesc vizibilitatea și siguranța în timpul plimbărilor nocturne.

Încărcarea bateriei de 15Ah durează aproximativ 6-8 ore, ceea ce este ok având în vederea puterea și mărimea motorului.

În cele din urmă, RYDE 500 Booster este un trotinetă electrică bine pusă la punct, care combină puterea, autonomia și confortul, fiind o alegere excelentă atât pentru deplasările zilnice, cât și pentru plimbările de agrement.

Cum alegi cea mai buna trotineta electrica

Trotinetele electrice oferă oamenilor o modalitate de a călători de până la cinci ori mai rapid decât mersul pe jos, fiind în același timp ecologice, distractive și foarte ieftine. Și, spre deosebire de o bicicletă, nu sunteți transpirat când ajungeți!

Având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni se orientează către achiziționarea unei trotinete electrice, este important să știți ce să căutați.

Calitatea călătoriei

Dacă nu ești sigur cum să cumperi o trotinetă electrică, atunci cercetarea calității călătoriei este un bun punct de plecare.

Calitatea de rulare a unor trotinete electrice este atât de proastă încât acestea nu pot fi conduse mai mult de 1,5 km pe o suprafață mai puțin perfectă. Aceste trotinete arată foarte bine pe o pagină web, dar mulți oameni încetează să le mai folosească pentru că sunt „zdruncinătoare”.

Există o serie de factori care afectează calitatea deplasării:

Dimensiunea roții

Vă recomandăm insistent să evitați roțile cu diametrul mai mic de 10 inch. Roțile mai mici oferă o rulare mai dură și sunt mai susceptibile de a rămâne blocate în gropi.

De regulă, aveți nevoie de roți mari cu aer în anvelope. Dacă aveți de gând să faceți multe plimbări off-road, veți avea nevoie de anvelope cu bandă de rulare groasă și suspensie.

Vezi aici gama noastră de scutere cu roți de 10 inch

Anvelope solide sau umplute cu aer

Anvelope trotineta electrica

Anvelopele sunt disponibile în două variante: pneumatice (umplute cu aer) și din cauciuc solid (fără aer).

Anvelopele umplute cu aer vă oferă o rulare mai bună – au avantajul absorbției șocurilor și o manevrabilitate mult mai bună, dar sunt predispuse la înțepături și necesită întreținere.

Dacă optați pentru anvelope umplute cu aer, vă recomandăm să cumpărați și „lichid de protecție împotriva înțepăturilor”. Aplicați acest lichid înainte de prima cursă și s-ar putea să nu mai fie nevoie să vă schimbați anvelopele niciodată. Iată un videoclip despre cum să introduceți lichidul de prevenire a înțepăturilor.

De asemenea, va trebui să verificați periodic presiunea aerului și să o completați atunci când este scăzută. Presiunea corectă a anvelopelor este vitală pentru siguranță, eficacitatea frânării și aderență. Umflarea insuficientă va cauza uzură, va reduce la jumătate autonomia bateriei, vă va împiedica să atingeți vitezele maxime și chiar vă va face mai predispus la înțepături.

Iată un ghid despre cum să repari o pană la trotineta electrică.

Trotinetele electrice cu anvelope solide nu necesită practic nicio întreținere și oferă o soluție la înțepături dacă pedalați în mod regulat acolo unde există o mulțime de sticlă, spini sau cuie.

Compromisul cu o anvelopă solidă cu întreținere redusă este că nu sunt la fel de ușor de condus, deci veți simți mai multe denivelări și vibrații.

Pentru mai multe informații, citiți ghidul nostru complet despre anvelopele pline cu aer versus anvelopele solide.

Suspensia

Suspensia unei trotinete funcționează la fel ca o mașină, atenuând denivelările și șocurile de la sol. Gândiți-vă dacă veți merge în afara drumului sau pe teren accidentat și, dacă da, suspensia ar putea fi un aspect cheie atunci când doriți să cumpărați un scuter electric.

Fără suspensie, veți avea vibrații la nivelul ghidonului, ceea ce poate fi inconfortabil la plimbări mai lungi – și unde este distracția în asta?

O trotinetă electrică cu anvelope mari, umplute cu aer, fără suspensie, va oferi o rulare mai lină decât o trotinetă electrică cu anvelope solide și suspensie.

Dacă doriți un off-roader care să navigheze pe teren accidentat, luați în considerare achiziționarea unui scuter electric cu suspensie de calitate. Suspensia poate fi atașată fie la roțile din față, din spate sau la ambele roți.

Frânele

Siguranța dumneavoastră ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, iar frânele sunt importante atunci când alegeți o trotinetă electrică.

Există 3 tipuri principale de frâne pe trotinetele electrice:

  1. Frâne electrice/regenerative

Acestea necesită puțină întreținere, dar sunt mai puțin eficiente în a vă opri rapid. Dacă vă deplasați cu peste 15 km/h și trebuie să vă opriți rapid, acestea vor fi cele mai puțin eficiente.

  1. Frâne cu disc și frâne cu tambur

Frânele cu tambur sunt închise în interiorul butucului roții și, în general, necesită mai puțină întreținere decât alte tipuri de frânare și au performanțe constante în condiții de carosabil umed.

Frânele cu disc au cea mai mare putere de frânare și sunt mai ușoare decât frânele cu tambur, ceea ce contribuie la ușurarea sarcinii în cele din urmă pentru un plus de viteză.

Deși frânele cu tambur și cu disc sunt cele mai bune dintre toate, acestea se vor uza în timp și vor trebui în cele din urmă să fie întreținute, la fel ca o mașină.

  1. Frâne cu piciorul

Frânele de picior sunt activate prin apăsarea piciorului pe apărătoarea de noroi din spate. Cu excepția cazului în care sunteți obișnuiți să utilizați o trotinetă pentru copii, acest lucru necesită timp pentru a fi stăpânit. Acestea au o putere de oprire ușor mai mare, dar nu sunt la fel de confortabile de utilizat sau de eficiente ca frânele cu tambur sau cu disc.

Sfat: asigurați-vă că vă întrețineți trotineta electrică în mod regulat pentru a o menține în perfectă stare de funcționare. Este important să aveți grijă de scuterul dvs. în mod corespunzător.

Puterea motorului și capacitatea de a urca pante

Motorul unei trotinete electrice are o putere medie „nominală” și o putere maximă de ieșire. Cu cât puterea motorului este mai mare, cu atât mai multă putere poate produce, ceea ce îmbunătățește accelerația și capacitatea de urcare pe dealuri.

Majoritatea „trotinetelor electrice de buget” încep de la 250 de wați și ating viteze maxime de 25 km/h. Aceste modele nu vor fi capabile să urce pe dealuri și probabil că vor avea dificultăți în a atinge viteza maximă dacă cântărești mai mult de 80 de kilograme.

Îți recomand să treci la un model cu o putere de cel puțin 350 de wați și să iei în considerare o putere mai mare dacă vrei să urci dealuri în mod regulat sau dacă ai o talie peste medie.

Viteza – cât de repede merg trotinetele electrice?

Majoritatea trotinetelor electrice au viteze maxime de 15 mile pe oră și pentru mulți acest lucru este mai mult decât suficient pentru a simți emoția și a te face să zâmbești – crede-mă, la 25 km/h pe o trotinetă te simți mult mai rapid decât la 25km/h într-o mașină!

Există și alte modele care merg până la aproximativ 30 km/h, dar dacă doriți cu adevărat să simțiți vântul în plete, există câteva modele care ajung până la 55 km/h!

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că a merge atât de repede pe o mașină cu roți relativ mici poate fi extrem de periculos. Ar fi foarte ușor să te desprinzi sau să pierzi controlul pe un teren accidentat la aceste viteze.

De asemenea, este important să ții cont de faptul că cele mai rapide scutere electrice necesită baterii mai mari și motoare mai puternice, care sunt în general mult mai scumpe.

Viteza unei trotinete electrice este determinată de mai mulți factori, inclusiv puterea motorului, greutatea pilotului, presiunea din pneuri și terenul pe care circulați.

Vitezele trotinetelor electrice indicate de producători se bazează, în general, pe o persoană de 70 kg care utilizează o suprafață plană și netedă, cu anvelope umflate corect. Oamenii tind să se agațe puțin de vitezele maxime ale scuterelor electrice, dar sfatul nostru este să nu urmăriți viteza maximă. O viteză de aproximativ 25 km/h este ideală. Pentru context, viteza medie de mers pe jos este de 6 km/h, viteza medie de deplasare cu mașina în Londra este de 20 km/h, iar viteza medie de deplasare cu bicicleta pentru navetiști este de 7 km/h.

Avertisment: purtați întotdeauna o cască atunci când conduceți trotineta la orice viteză. Ele sunt sigure, dar totuși se pot întâmpla accidente.

Recomandare de cea mai buna trotineta electrica

Per total cea mai buna trotineta electrica ramane Xiaomi Pro 4 Gen2 datorita autonomiei si putera motorolui. Mai ales ca Xiaomi este deja un producator de incredere cand vine vorba de cele mai bune trotinete electrice.

Daca vrei una care sa fie fiabila, buna si ieftina atunci clar alegerea este AOVO M365 GO, putine dezavantaje importante pentru un pret destul de accesibil!

Sau daca iti place adrenalina si viteza, atunci cea mai rapida trotineta electrica este E-TWOW S2 GT care prinde maxim 46 km/h, Formula 1 ce sa mai!

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Medie 4.9 / 5. Voturi 46

No votes so far! Be the first to rate this post.